9.2.11

Ilus mälumängu küsimus tänasest Jüri mängust

Ilus mälumängu küsimus tänasest Jüri mängust: Miks koliti 1979. aastal kiirkorras von Stackelbergidele kuulunud Väike-Rõude mõisast, mis kunagi oli Läänemaa pärl, kiirkorras välja kolhoosi ühiselamu elanikud?

Algul panime Tallinna tiimiga (Arko Olesk, Eda Post, Hannes Palang) kirja töövariandi majavamm. Siis tulime selle küsimuse juurde tagasi ja saime aru, et see on liiga lihtne vastus. Siis meenutasime, mis 79. aastal toimus - Afganistani sõda, valmistumine OM-regatiks jne. No ei löö kella! Hannesele meenus ootamatult, et millalgi umbes samal ajal filmiti Eestis legendaarse nõukogude Sherlock Holmes'i Baskerville'ide koera seeria. Mille peale keegi vaidles vastu, et Baskerville'ide mõisa ju ei põletatud.

Siit edasi turgatas mul. et 1980 või 1981. linastus Mark Soosaare mängufilm "Jõulud Vigalas" just mõisade põletamise ajast 1905. aastal. Lõpuks selgus, et õige vastus oligi: Väike-Rõude mõis põletati Soosaare filmi linastamise käigus.

Kokkuvõttes üles ja alla käinud mängule tasuks järjekordne kolmas koht, mis mängu kõrget taset arvestades on hea tulemus, kuigi ka eelmisel korral saime sama tulemuse ning hing ihkab ikka kõrgemale.

No comments: