6.5.10

Graafilise disaini tudengid kinkisid riigikogulastele "Töö vihiku"

Kaks kunstiakadeemia graafilise disaini tudengit Kaspar ja Norman kinkisid täna hommikul Riigikogu liikmetele oma koolitööna valminud "Töö vihiku".

Tudengid said koolis loosiga ülesande kujundada midagi Riigikogu töökeskkonda ning valmistasid tavalise kooli töövihiku või "Nuputamist nutikaile" laadis asja. Esimene ülesanne on näiteks luuletuse kirjutamine kasutades vabalt valitud käändes sõnu "mänd, meri, taevas, suvi, päike ja puhkus". Ambitsioonikamatele luuletajatele pakutakse võimalust kirjutada haiku, mis koosneb 17 silbist.

Ette trükitud rataste abil tehakse ülesanne joonistada oma auto ning teavitatakse joonistajaid tõsiasjast, et autojuht veedab elu jooksul üle 2 nädala valgusfoori taga.

Kuigi "Töö vihik" lõppeb tõdemusega "Kõik on hästi!", tekitas väike humoorikas kingitus kahjuks tormi teeklaasis. Aitasin hommikul tudengitel oma tööd Riigikogu liikmete töölaudadele jagada, kuid kahjuks korjasid mõned üliagarad ametnikud nad sealt ära.

Ajaloost on teada juhtumeid, kus Riigikogu liikmete töölaudadele on jagatud poliitreklaami või kedagi isiklikult halvustavaid materjale ning sedalaadi tegevus on kindlasti lubamatu. Miks aga peeti patuks väikse tudengitöö levitamist Riigikogu liikmete töölaudadele, jäigi arusaamatuks.

Saalist kokku korjatud "Töö vihikud" leiavad nüüd õiged omanikud fraktsioonide sekretäride vahendusel.

No comments: