29.8.09

Riigikogu kossutiim kaotas 44:49 legendaarsele Kalevile

Riigikogu korvpallitiim alustas täna Paides hooaega valusa 44:49 kaotusega legendaarsele meeskonnale Kalev 91, mis võitis 18 aastat tagasi N Liidu meistritiitli.

Olime küll vastastest selgelt paremas füüsilises vormis, aga pika suvise treeningpausi tõttu oli meie visketabavus masendavalt vilets. Täiesti võidetava mängu kaotasime ainult seetõttu, et panime teisel poolajal mööda nii enamuse vaba-, 2- kui ka 3-punkti visked.

Ainsana oli heas hoos Ott Lumi, kes tõi Riigikogu meeskonna pooled punktid ning andis kõvasti keha Aleksander Karavajevile ja Harri Drellile. Viimased olid omakorda vastasmeeskonna parimad ja enim skoori teinud mängijad.

Tuleb muidugi tunnistada, et legendaarset Kalevit esindasid Kuma Raadio sünnipäeval lisaks eelnimetatud meestele veel ainult Aivar Toomiste, Tair Tenno, Andrus Nagel ning treeneripingil Margus Metstak. Kui kohal olnuks ka Kullamäe, Babenko, Pehka ja Kuusmaa, olnuks mäng ilmselt märksa ühepoolsem.

190 cm pikkuse mehena oli minu jaoks täiesti uus kogemus rüseleda korvi all koha pärast 213 cm pikkuse Aleksander Karavajeviga. Meie õnneks kähistas Karavajev viimasel veerandajal Drellile: "Vsjo, Garri. Ja bolshe begat nje budu. Davai, tõ sam igrai!". Kahjuks võttis Drell 50-aastase Karavajevi juttu väga tõsiselt ning pani sisse viimased kaks kaugviset, mis otsustasid mängu saatuse.

Paide spordihoonet täitnud publiku lemmik oligi Karavajev, kelle mängule andis värvi asjaolu, et kuna tema ühe tossu tald tuli kohe mängu alguses poolenisti lahti, siis mängis kossuhiid nii, et kets püsis jalas ainult tänu sellele, et oli tavalise marlisidemega jala külge kinni seotud.

No comments: