5.2.08

Mis on ühist Kalevi korvpalluritel ja andekatel kümnevõistlejatel?

Täna õhtul eetrisse minevas telesaates "Time out!" leidsid täieliku üksmeele kümnevõistluse olümpiavõitja Erki Nool ning legendaarne korvpallur ja treener Jaak Salumets. Mõlemad mehed põhjendavad nii Kalev/Cramo allakäiku kui ka vigastusi, mis kimbutavad pea kõiki meie andekaid kümnevõistlejaid, viletsa üldtreenitusega.

Salumetsa sõnul näeb ta nii Kalevi (veidi vähem ka Tartu Ülikool/Rocki puhul) seda, et kuna meeskondadel puudub korralik üldfüüsiline põhi, siis lõppeb mängijatel jõud juba hooaja keskel. Kümnevõistlejate puhul on Erki Noole sõnul rohketes vigastustes süüdi just vähene üldtreenitus, millega kaasnev väsimus soodustab erinevate vigastuste tekkimist.

Sel taustal kiidab Nool väga eelmisel nädalavahetusel 7-võistluses uue isikliku rekordi teinud Allar Rajat, kes parandas ka 1000m isiklikku rekordit 7 sekundiga. Noole sõnutsi erineb Raja teistest kolleegidest, kes ei ole viitsinud treenida pikimat jooksudistantsi ning on seetõttu ka loodetust palju vähem arenenud.

Aga - oma silm on kuningas. Saade "Time out!", mille saatejuht on allakirjutanu, on Kalev Spordi kanalil eetris kl 21.20. Jutuks on veel Selveri võrkpalliklubi, Marko Asmeri leping ning Eesti tennisenaiskond.

No comments: