18.12.06

5000 krooni autokompensatsiooni juhiloata keskerakondlasele

Uudisteagentuur BNS avaldas eile sellise uudise:

Tallinn maksab juhiloata töötajale autokompensatsiooni
TALLINN, 17. detsember, BNS - Tallinna linnavolikogu kantselei juhataja Hilja-Anne Merzin saab linnalt autotoetust 5000 krooni kuus, omamata seejuures juhiluba, kirjutab Eesti Päevaleht Online.
Pärast mulluseid valimisi määrati Merzinile 5000 krooni suurune hüvitis isikliku auto kasutamiseks. Hüvitise tõttu peab linn maksma ka 3000 krooni kuus erisoodustusmaksu. Kokku teeb see 104.000 krooni, millest Merzin on ise seni kätte saanud 65000 krooni.
Sotsiaaldemokraadist linnavolikogu liikme Hannes Rummu sõnul on selline otsus tavatu, sest hüvitisi makstakse tavaliselt linnapeale või linnaosavanematele, mitte aga volikogu kantselei juhatajale, kellel erilisi ametisõite polegi vaja teha.
"On täiesti arusaamatu, miks maksab Tallinna linn isikliku sõiduauto kasutamise hüvitust inimesele, kellel teadaolevalt puudub juhiluba. See tundub olevat lihtsalt kantselei juhatajale palgalisa maksmine põhimõttel "juriidiliselt on kõik korrektne"," märkis Rumm. "Jokitamisele viitab see, et ükski volikogu kantselei juhataja pole varem sõiduauto kasutamiseks hüvitist saanud ning tegelikult on ka Merzin kasutanud ametisõitude tegemiseks hoopis linnavolikogu ametiautosid. Ehk siis võtnud välja hüvitise ja lasknud ennast ikka linna kulul sõidutada," nentis Rumm.
"Päris kummaline on ka see, et linnavolikogu kantselei juhataja on suutnud sõita kuus 5000 krooni eest, kuigi tema tööülesanded viivad teda põhiliselt ainult Vana-Viru tänavalt Vabaduse väljakule. Sellel marsruudil 5000 krooni kulutamiseks peaks sõitma volikogust linnavalitsusse ja tagasi kuus kuni seitse korda päevas," ütles Rumm.
Merzini autokompensatsiooni küsimus tuleb arutlusele ka esmaspäevasel revisjoni komisjoni koosolekul. Eelmisel esmaspäeval toimunud koosolekul soovis keskerakondlane Elmar Sepp küsimuse arutelu edasi lükata, kuni tema erakonnakaaslane ja linnavolikogu kantselei juhataja Hilja-Anne Merzin saab isiklikult koosolekule tulla. Rummu sõnul on ka varem tulnud ette olukordi, kus selliste võtetega on teemat viis-kuus korda arutatud ning seejärel paari kuu kaugusele edasi lükatud.

Täna hommikul saatis linnavolikogu kantselei laiali napisõnalise meili, et õhtune revisjonikomisjoni koosolek jääb lihtsalt ära. Kuigi eelmisel esmaspäeval toimunud koosolekul lubati tagada, et seekord jagab kindlasti selgitusi oma autokompensatsiooni kohta kantselei juhataja isiklikult.
Võibolla lükkasid hommikul aru pidanud keskerakondlased koosoleku edasi seepärast, et autokompensatsioonide kohta revisjoni teinud ametnik lahkub aastavahetusel töölt? Nii saab revisjoni tulemusi võimalik soodsas suunas mõjutada ning nii kompensatsiooni määrajat kui saajat säästa.

No comments: